golf

Kort sammanfattning av Findus golfens årliga tilldragelse

Våren 2020 blåste Covid 19 in över vårt land. Årets tävlingsledning för Findus golfen beslöt då att flytta tävlingen från maj månad till hösten. Folkhälsomyndighetens rekommendationer borde då ha lättat något var bedömningen.

 

Mycket riktigt så kom nya något mindre begränsande regler från FHM och golfarna kallades därför till samling torsdagen den 10 september på Ängelholms Golfklubb. Vädret var med oss – inget regn men blåst, precis vad viruset inte tycker om.

Vi samlades till lunch där restaurangen trotsat traditionen med ärtsoppa denna dag. Istället fick vi fläsk, potatis och lingon med löksås. Pannkakan, syltet och grädden var dock traditionsenligt kvar på menyn. Lunchen intogs på altan i trevlig samvaro men med respektfullt avstånd från varandra. 14 trevliga golfare samt ytterligare en mycket intresserad ej spelande golfare tog del av informationen innan spelet satte igång.

På inrådan från våra kvinnliga deltagare formades en fyrboll av damer, som gick i mitten av startfältet. Där kunde man ha koll på att de manliga deltagarna nogsamt följde spelets regler och beaktade FHM rekommendationer.

Så gjordes också. Vi hade tvättat våra händer och bollar och vid vårt spel var vi noga med att sprida oss på hela golffältet långt ut i den något alltför kraftiga ruffen. Bra avstånd höll vi också när vi spelade in på greenerna. Oftast var vi mer än tre puttar från flagg. Golfbanan var vacker och i mycket fint skick. Fairway, som vi sällan utnyttjade, var fint grön och jämn med bra rull. Detta gällde dock inte i ruffen, som på ett förunderlig sätt kunde dölja bollarna.

Inget regn under spelets gång och vinden höll i sig och blåste bort eventuellt förekommande virus. Här och var kunde vi även tvätta bollarna i lägligt utplacerade dammar eller i bolltvättarna vid tee. Dagen var alltså mycket underhållande med många dråpliga slag, som förgyllde samvaron på ett lättsamt sätt.

Efter spelet samlades vi alla på altanen igen och inväntade resultatet från spelets alla slag samt den alltid så emotsedda prisutdelningen. Först dock så tackade en av spelets toppar tävlingsledningen för väl planerad tävling. Ett rejält handslag något utanför FHM regler genomfördes och då givetvis under övriga golfares protester. De båda nämnda försvarade sig dock med att de tagit sprit innan, dvs handsprit innan handslaget.

Resultatet blev 85 nettoslag i genomsnitt för samtliga 14 spelare, ett alldeles utmärkt resultat, som FHM hade varit stolt över i dessa tider. Nästa vår hoppas vi att Pandemin blåst över så att vi då åter kan spela på grönskande gröna fairways. Laholms golfbana lär stå på tur.

Tävlingsledningen

gm

Mats-Ola Kindstedt