IMG 0011

VETERANUM

Findus Vänförening disponerar mycket ändamålsenliga lokaler vid Foodhills anläggning i Bjuv.

Du hittar oss i källaren rakt under gamla receptionen/telefonväxeln vid huvudentrén.

 

Vi är mycket tacksamma att Foodhills så välvilligt, och på mycket generösa villkor, låter oss finnas kvar i Bjuv,  i den anläggning, som en gång var Findus huvudkontor och största anläggning.

Här har vi rejäla förvaringsutrymmen för allt, som vi sparat från findustiden. Det viktigaste, som av kulturhistoriska eller legala skäl, har arkiverats,  finns på Skånes Näringslivsarkiv i Maria Park i Helsingborg i AB Findus regi. Mer om Skånes Näringslivs Arkiv och samarbetet med Findus, kan du läsa under en egen rubrik här på hemsidan. Övrigt material, som inte ryms i Näringslivsarkivet, har Vänföreningen sparat och dokumenterat i lokalerna i Bjuv, som vi valt att kalla VETERANUM

Exempel på sparat material är:

  • Foton och diabilder i mängd
  • Filmer, både på rulle och form av VHS eller andra kassetter
  • Ritningar
  • Avtal och kontrakt
  • Recept
  • Personalinformation
  • Tavlor
  • Etc, etc

I Vetaranum finns också rejäla och välutrustade kontorsutrymmen där aktiva medlemmar lägger ner massor av tid på att digitalisera, katalogisera, dokumentera och spara.

Vi har också sammanträdeslokaler och en mycket modern och komplett hörsal samt en liten, men mycket intressant, utställning. Ett ändamålsenligt pentry gör att vi kan servera en kopp kaffe med dopp  eller något annat ätbart.

Av resursskäl kan vi inte ha några officiella öppettider, men om du kontaktar styrelsen, så kan vi säkert hitta tider då du kan komma och hälsa på oss, helst i grupper, men även individuellt.

Vi hälsar också andra föreningar välkomna.

Vi ser också mycket gärna att Veteranum används för, vad vi brukar kalla,  Arbetsplatsträffar. Känner du för att bjuda in dina gamla arbetskamrater till en trevlig och nostalgisk träff, så får du mycket gärna förlägga den till Veteranum – det kostar inget och dessutom bjuder vi på fika, och tillgång till vår utställning och styrelsens kunskap, har du givetvis också. Inbjudan och administration får du själv stå för, men det är ju en enkel och trevlig sak. Tveka inte, vi har redan prövat med en  verkstadsträff, och den blev mycket uppskattad.