golf

Kort sammanfattning av Findus golfens årliga tilldragelse

Findus Vänners golf genomfördes måndagen den 21 juni på Laholms GK. Veckan innan golfrundan följdes SMHIs väderprognos med stort intresse av alla golfare. Skulle måndagen den 21 juni få sol eller regn, åska och blåst eller bli lugn och stillsam med behaglig temperatur? Vi kastades mellan hopp och förtvivlan över prognosens svängningar. Under speldagens förmiddag så regnade det och var kallt men lagom till lunchen innan golfstarten så slutade regnet och värmen kom med en behaglig svag bris. En alldeles perfekt golfeftermiddag på en vacker och välskött golfbana utanför Laholm. 

13 golfare vandrade ut i fyra bollar (3*3 + 1*4) och fick i år spela på betydligt fler fairways än fjolårets golf. Dock var årets sandbunkrar alltför många och avsevärt djupare än vid föregående års spel varför flera av oss kände ett starkt behov av mer bunkerträning inför resten av golfsäsongen.

Två vaccindoser hade de flesta av oss fått. Kanske inverkade detta även på golfspelet, som var betydligt bättre än föregående års spel. Och vi kände oss alla friska och fria från Covid 19. Allmän positiv känsla hade vi när nu en ökad frihetsgrad i vardagen kunde fås.

En mycket fin golfdag fick vi uppleva. Ja, kanske inte helt perfekt för att en av våra framstående golfare, Ulla, råkade ut för en liten olyckshändelse, som kunde ha slutat mycket illa. Ett fall efter 10 hål, dvs vid rastplatsen, fick till följd att en annan framstående golfare, Gunnar välkänd i Laholm, fick föra den skadade till vårdcentralen för att få till tre stygn ovanför det ena ögonbrynet innan de kunde återvända till golfklubben. Inte undra på att den första bollen, Sten, Gunnar (en annan Gunnar) och Mats-Ola med förvåning togs emot, efter att ha slutfört de 18 hålen, av en leende Ulla med plåster i pannan.  En lärdom av denna episod skulle ju kunna vara att man inte skall ta paus med förfriskning efter halva rundan – men en av höjdpunkterna på golfen är ju ändå den normalt trivsamma pausen.

Förutom golfen, som var dagens stora händelse, så fick vi på väg i bil till golfbanan lyssna på dagens andra stora händelse nämligen radions återgivning av misstroendeomröstningen i riksdagen. Denna exceptionella händelse skapade möjlighet för oss att föra vissa diplomatiska samtal under promenaderna på fairway. Liknelsen slog oss nog alla att bunkrarna och ruffarna på riksdagens spelplan besöktes oftare än vad man höll till på dess fairway. Och här verkar bunkrar och ruffar vara än mer svårspelade. Men intressant blir det framöver och man undrar om de spelande i plenisalen hittar till 18 greenen inom rimlig tid och med ett artigt handslag kan tacka för spelet.

Efter dagens fina golf så samlade tävlingsledningen in score-korten för genomräkning. Våra två golfspelare, som hamnade på vårdinrättningen under den andra halvan av golfen, fick efter beslut i tävlingsledning delta i tävlingen genom att gradera upp sina 9 håls resultat till 18 hål. Instämmande support från alla deltagare gav stöd till detta.

 Dagens runda innehöll också en lagtävling där Laholms Gunnar, Bengt, Lennart och Bertil fick ett genomsnittligt nettoutfall på 75 slag, vilket resulterade i seger för laget. Övriga lag slutade på 76, 77 och 81 slag, dvs en mycket jämn lag tävling.

Findus Vänners mästare i årets slag golf blev Gunnar Lundgren på 68 slag – ett mycket bra resultat – som nu får föra vandringspriset vidare från Mats-Ola Kindstedt, förra årets vinnare. Bengt Jansson (72) greppade tag om andra plats följt av Aina Thell (73) på tredje plats. Efter tävlingsledningens något snurriga uppräkning av resultaten så delades fjärde och femteplats av Inger Wallentin och Sten Persson på 75 slag följt av Gunnar Söderling (77), Maj-Britt Svensson och Lennart Revström (78). På 80 slag samt några till följde sedan Bertil Andersson, Lennart Svensson, Ulla Edling, Marianne Söderling och Mats-Ola Kindstedt.

Med stort intresse kunde sedan deltagarna välja från det rikt tilltagna prisbordet av många goda drycker, ingredienser för matlagning och bakning, mm.  Årets mästare valde mjöl från Skånemöllan och kände därmed historiens vingslag från Wienerbagaren svepa genom sinnet. Bakning på gång i Skummeslöv anar vi alla.

Efter prisutdelningen så beslöts att kommande Findus Vänners golf skall äga rum på Söderåsens GK. Trots årets incident så känner alla årets deltagare att hälsa och krafter även fortsättningsvis finns för ytterligare 18 håls rundor. 

Ett trevligt applåd tack till årets tävlingsledning, Mats-Ola Kindstedt med stor hjälp från Inger Wallentin, framfördes för väl genomfört arrangemang och därmed avslutades årets golftävling.

Väl mött på Söderåsen 2022

Tävlingskommittén 2021

Mats-Ola Kindstedt