Ekeby i augusti 2020


Findusvänner!
En hälsning till er alla i Findus Vänförening
Den märkligaste sommaren, som jag kan minnas, börjar gå mot sitt slut och vi skriver redan augusti.

Pandemin ligger som ett tungt, grått, fuktigt täcke över hela världen och lamslår det mesta av normalt umgänge oss människor emellan.
På gott och ont måste vi anpassa oss till, och acceptera myndigheternas rekommendationer och råd.
Vi pratar flockimmunitet, beredskap, vårdsektorns dåliga beredskap, befolkningsstatistik som om vi begrep något om allt detta…………
Vi jämför olika länders olika sätt att hantera situationen, förfasar oss när det inte görs lika, klagar, längtar, längtar, längtar. Tristessen dödar den också.
Under juli har lite lättnader i regelverket införts, men när detta inte räcker till, så bryter vi glatt mot myndigheternas anvisningar och hittar nya skäl och orsaker till detta. En synnerligen märklig situation.
Man kunde läsa i tidningen att Helsingörsborna längtade så efter sina svenska vänners besök – eller var det våra pengar - att när inresor för skåningarna, i nåder, blev tillåtet, så ställde borgmästaren till kaffekalas på Axels torv! Nu blev det, som väl är, ingen rusning till torget och de danska butikerna och restaurangerna utan bara enstaka besök.
Vi har kanske, lite till mans, upptäckt att vi klarar oss riktigt bra utan att lägga tid och pengar i Danmark.
Lite bitterhet finns det nog över hur de danska politikerna agerat och argumenterat gentemot Sverige, så många ser numera Danmark enbart som en förlängning av Öresundsbron dvs ett sätt att ta sig vidare till och från kontinenten.

Vad har nu detta med Vänföreningen att göra? Inte ett dugg, men det var skönt att få skriva av sig lite, och som ni säkert förstår, så är detta mina helt egna tankar och synpunkter och de är överhuvudtaget inte diskuterade i styrelsen.
I styrelsen lägger vi energi på att hålla liv i föreningen trots vacuum i programutbudet, och att skapa beredskap för ljusare tider. Vi hoppas fortfarande på att det ska bli möjligt att genomföra Gåsagillet hos Jean, men frågan står, som ni förstår, fortfarande öppen. Behåll noteringen för 12 november i era kalendrar, så ger vi klart besked så snart vi kan! Om man tittar på åldersfördelningen i vår förening, så inser alla att vi måste vara synnerligen restriktiva med att träffas, men Ingegärd har reserverat Jean och Värdshuset för säkerhets skull.

Lasse Nielsen, som de flesta av oss känner, hjälper föreningen med det mesta digitala såsom medlemsregister, utskick och framför allt hemsidan.
Lasse ligger i slutfasen med en ny och fräschare hemsida och har lovat vara klar under augusti. Det ser vi, med intresse, fram emot.


Vad gäller medlemssituationen så har vi fått ett litet tapp under året, men vi har fortfarande en mycket god anslutning, så både Monika och Maud är, för tillfället, någorlunda nöjda. När verksamheten är tillbaka i önskad omfattning med arbetsplatsträffar och andra trevligheter, så ökar säkert medlemsantalet igen.
Även om osäkerheten är stor, så planerar styrelsen för årsprogrammet 2021 och som vi utlovat ska vi göra allt vi kan för ett kunna presentera ett extra intressant och lockande program som kompensation för ett magert 2020.
Var rädda om varandra och håll Findusfanan högt!


Findus Vänförening
Jörgen och i valda delar hela styrelsen