Findusvänner! På något sätt går livet vidare, så även för Findus Vänförening


När vi skrev till er i mars i år så var tonen och framtidstron optimistisk, och vi såg fram mot ett spännande och aktivt vän-år med årsmöte, sommarfest, utställning på Dunkers kulturhus i Helsingborg och medverkan i en intressant undersökning i Kristianstad!

Allt detta samt många möten och arbetsplatsträffar i våra fina lokaler i Bjuv.
Av detta blev noll och ingenting! Och ändå måste vi känna oss tillfreds och nöjda, att vi alla klarat oss så bra som vi gjort - i alla fall vad vi vet och känner till.

Det kunde varit mycket värre. Av allt planerat blev ett årsmöte på distans, som nu är genomfört, justerat och protokollfört.
Protokollet med bilagor hittar du på vår hemsida fr o m denna vecka. Läs och begrunda.

Tack alla ni som ställde upp och gjorde er röst hörd trots det ovanliga formatet på årsmötet.

Tack vare er inställning och insats så har vi nu klarat av årsmötet inom stadgeenlig tid.
Ett stort tack till Bengt Jansson och Ulf Olofsson för att ni ställde upp som justerare, rösträknare och att ni stödde och bidrog i arbetet.

Det tunga lasset drog vår duktiga sekreterare, Monika, som höll ihop allt.
Det är inte svårt att leda en förening med sådana medarbetare.
På tal om duktiga medarbetare, så sliter vår kassör,Maud, med uteblivna årsavgifter för 2020. Det är bara hälften, som per maj månad, betalat in sin medlemsavgift.

Det har redan gått ut en skriftlig påminnelse men jag vill med de här raderna vädja om att fortsätta ert medlemskap och därigenom stödja vårt arbete för Findusandans bevarande.
Det är ju för er medlemmar, vi arbetar med föreningen. Vi kan nu konstatera att det stora arbetet med att arkivera, katalogisera och systematisera det mycket omfattande Findusmaterialet på Skånes Näringslivsarkiv är avslutet. Det känns riktigt bra att detta fantastiska material är, inte bara räddat för all framtid, utan även tillgängligt för alla intresserade såsom forskare, journalister, författare och inte minst alla oss med findushjärta.

Vi hade planerat att fira med tårta och glädje tillsammans med Näringslivsarkivets duktiga personal, men det får, som ni förstår anstå tills vidare, men någon gång ska det bli av!

Hur hösten blir i vår förening är givetvis ytterst osäker. Nästa planerade aktivitet, efter den inställda sommarfesten, var ju en höstutflykt 27 augusti, men som det ser ut idag, kommer vi inte att kunna genomföra den. Skulle allt ändras drastiskt till det bättre, så återkommer vi men annars gäller INSTÄLLT.
Vi får alla hoppas på Gåsagillet den 12 november, kanske, kanske. Det är mycket inställt, och mycket tråkigt, men låt oss hoppas på en ljus framtid och att allt snart återgår till någon form av normal tillvaro, vad nu det är. Vi lovar extra insatser 2021 om omständigheterna tillåter, så att ni får full valuta för medlemsavgiften som kompensation för ett magert 2020. Var rädda om varandra och håll Findusfanan högt!

Findus Vänförening Styrelsen