findus vanforening Logga75x150 

Findusvänner.

Nu summerar vi årets vårutflykt, som i år gick till Catena Arena i Ängelholm. Vi fick en mycket initierad och entusiastisk presentation av Daniel Koch, Rögle BK:s klubbdirektör, som själv tog sig tid att guida oss genom hela besöket. Vi var många som gjorde stora ögon när vi fick insyn i Rögles mycket omfattande och imponerande verksamhet. I inbjudan lovade vi ett intressant besök för alla, även om man inte är speciellt intresserad av ishockey, och det tror jag att vi med råge levde upp till.

Sommarfesten är på gång

Sköna maj är här och sommaren är på gång. Det ska vi väl fira tillsammans hos Jean på Söderåsens Värdshus med Vänföreningens Sommarfest. Blotta ordet får det att vattnas i munnen, eller hur?

Bifogat finner du inbjudan med alla detaljer och uppgifter. Vänta inte med din anmälan!

En liten lektion i fisk-kunskap

Besöket på Catena Arena innehöll även en mycket god lunch i arenans matsal. Där serverades, bland annat, en vitfisk som väckte frågor. Smakade och såg ut som torsk, men ändå inte …..

Christer Nilsson, en av våra fiskexperter vet allt som är värt att veta om fisk och kan meddela: 

Där var flera runt vårt bord som undrade vad det var för fisk som serverades idag och frågade man kocken så svarade han ”Bleka”. Det blev de flesta inte klokare av så här kommer ett mer korrekt svar ( nu kom fisknörden i mig fram). Ganska ovanligt att få denna fisk på ett lunchbord då den inte förekommer så mycket, men är billigare än torsk. Folk i gemen tar det för en vanlig torsk. 

”Bleka” (jag tror detta namn är dialektalt) förknippar man med en fisk som inte åts speciellt mycket förr i tiden, den kastades tillbaka i havet helt enkelt. Den heter egentligen Lyrtorsk (Pollachius pollachius) och är en kusin till torsken Den kan placeras kvalitetsmässigt mellan torsk och sej, är vit i köttet men något fastare eller till och med torrare kött och med en neutral smak. Det förekommer inget kommersiellt fiske efter denna utan fås som bifångst. Därför är det ganska ovanligt att få på en lunchrestaurang på trots att det är en billigvariant av torsken.

 

Årsavgiften 2022

Vi vill inte vara tjatiga, men vi måste tyvärr återigen påminna om årsavgiften 2022. Det är väldigt många medlemmar, som ligger efter med betalningen.

Årsmötet tog beslut om en subventionerad avgift 2022 på grund av Covidreducerad aktivitet 2021,  till 100:- för medlem. Gäller medlemmar, som betalat full avgift 2021.

Du kan betala via swish 123 462 95 80 eller bankgiro 5755-3042

GLÖM INTE ATT UPPGE AVSÄNDARE/BETALARE - DET SKAPAR MYCKET EXTRA ARBETE FÖR MAUD OM HON SKALL LEKA DETEKTIV FÖR ATT SPÅRA ANONYMA INBETALNINGAR.

Visst vill du väl vara kvar som medlem i vår fina förening!!!! Även om vi har några problem, med att få in årsavgifterna, så gläds vi mycket åt ett ständigt ökande medlemsantal. Vi är också glada för att många besöker oss i Veteranum och deltar i våra arrangemang.

Hemsidan

Glöm inte bort att besöka oss på vår hemsida, findusvanforening.se. Allt som händer i vår förening försöker vi presentera och referera på hemsidan. Har du något intressant, som du vill att dina findusvänner ska ta del av, så kontakter du bara någon i styrelsen så försöker vi fixa det.

Findus Vänförening

Styrelsen